tisdag 23 augusti 2011

Prestandeförbättring

Under kvällen igår fick Telenor fart på linan igen. Enligt teknikern jag pratade med så startade de om någon port samt höjde hastigheten (det brukar hjälpa i bland sa han).

måndag 22 augusti 2011

Oplanerad driftstörning

Idag drabbades vi av ett oplanerad avbrott. En UPS stängdes felaktivt av... därav avbrottet! Allt är på väg upp igen och bör vara i full funktion inom några 10-tals minuter.

fredag 19 augusti 2011

Ny utrustning installerad

Först idag kom nya utrustningen. Tyvärr blev prestandan obetydligt bättre efter bytet... felsökningen fortsätter...

Mätning före:

Mätning efter:

tisdag 16 augusti 2011

Patchning

Microsoft har släppt några fixar som jag precis har installerat, därav ett kort driftavbrott.

måndag 15 augusti 2011

Dålig prestanda

Sedan ett par dagar upplever vi dålig prestanda. Orsaken till detta finns att finna i hastigheten på internetlinan som används mot internet. Enligt samtal med Telenor (som står för linan) så är den realla hastigheten just nu 1.5 Mbps vilket är mindre än en tiondel av vad vi betalar för, ny utrustning är på väg och leverans väntas på onsdag (17/8), återkommer med information!

Spam

Just nu har någon/något lyckats hitta ett sätt att ta sig genom spamfiltret, du har säkert fått massor med mail som lovar "extra inkomster". Spamfiltret som används uppdateras varje dygn, så vi kan inte annat än att vänta tills filterleverantören hittar ett botmedel mot denna form av spam.